Zo sluit je een persoonlijke lening af

 Zo sluit je een persoonlijke lening af

Ben je van plan om een persoonlijke lening af te sluiten, voor bijvoorbeeld een grote aankoop of een verbouwing? En weet je nog niet helemaal hoe dit in z’n werk gaat? Geen zorgen. In dit artikel leggen we je stapsgewijs uit hoe je een persoonlijke lening afsluit en wat de voorwaarden ervan zijn.

1. De maximale lening berekenen

Voordat je een persoonlijke lening aanvraagt, zul je moeten berekenen wat de maximale lening kan zijn op basis van jouw leven en inkomsten. Hiervoor zul je verschillende gegevens moeten invoeren. Dit zorgt ervoor dat je een lening kunt krijgen die bij je past en waardoor je niet snel in de problemen komt.

2. Maandbedrag, leenbedrag en gekozen looptijd kiezen

Nadat je het maximale leenbedrag hebt gecalculeerd ga je het maandbedrag berekenen wat je iedere maand gaat aflossen aan de kredietverstrekker. Dit maandbedrag is een percentage van het leenbedrag. Daarnaast kies je een vaste looptijd uit. Dit betekent dat je in die looptijd de lening maandelijks aflost.

3. Een check van de kredietverstrekker

Past het maandbedrag bij je na een check van de kredietverstrekker, dan zul je waarschijnlijk nog een aantal vragen moeten beantwoorden zodat er een juiste beoordeling gedaan kan worden vanuit de kredietverstrekker.

4. De offerte na toezegging

Als alles in de eerste ronde positief is beoordeelt krijg je een offerte vanuit de kredietverstrekker terug. Hierin staan de voorwaarden van de persoonlijke lening die met de kredietverstrekker en jou zijn opgesteld. Vaak wil de kredietverstrekker nu bewijsdocumenten ontvangen. Denk dan aan een identificatiebewijs, bewijs van inkomen en lasten. Mocht het nog zo zijn dat na de definitieve lastentoets de lening toch onverantwoord lijkt, dan kan de offerte nog worden ingetrokken.

5. Tekenen

Als je het eens bent met het definitieve voorstel in de offerte en je bent door de beoordeling en toetsing heen gekomen kun je tekenen. Binnen een paar dagen staat het geld dan op de rekening.

Related post