Een nieuwe auto kopen, waar moet je dan op letten?

 Een nieuwe auto kopen, waar moet je dan op letten?

Wanneer u een splinternieuwe auto koopt, dan wilt u zeker zijn dat deze in goede sraat is. Dit geldt helaas niet voor gebruikte auto’s. Zeker als u een gebruikte auto koopt die meerdere kilometers de klok rond rijdt, weet u nooit zeker wat u krijgt. Gelukkig kunt u veel problemen oplossen voordat u koopt om leed te voorkomen.

Doe je research.

Er is een enorm aanbod van tweedehands auto’s in Nederland, en dan hebben we het nog niet eens over de mogelijkheden in Duitsland. Er zijn tal van mogelijkheden, dus wees streng. Bekijk zelf eens goed waar uw auto aan moet voldoen en controleer het geschikte merk en model. Sommige auto’s zijn betrouwbaarder dan andere.
Zodra het merk en model zijn bepaald, dan kan het zoeken pas echt beginnen. Meestal kun je kiezen uit diverse bouwjaren en uitvoeringen. Hierdoor lopen de prijzen vaak sterk uiteen. Goed vergelijken is daarom belangrijk, zodat je niet teveel hoeft te betalen. De kilometerstand zegt vaak al heel veel, maar niet alleen een cijfer. Lees hier alles over kilometerstand.
Als je eenmaal hebt bepaald welke auto je moet kopen, dan moet je de verkoper ook zeker natrekken. Een gebruikte auto koop je het beste bij het autobedrijf waartoe BOVAG behoort. Op deze manier bent u zekerder over de garantie en service. Wanneer je bij een dealer of een particulier koopt, heb je deze feature niet, maar is de prijs meestal lager.

Trek de gegevens na.

Tegenwoordig kun je veel informatie over auto’s vinden op kentekenplaten. Je hoeft deze alleen in te voeren op de website van de RDW en de datalijst wordt direct geopend. APK-datum, bouwjaar, technische gegevens (of de auto als gestolen is geregistreerd), etc. Je kunt dit doen alvorens je naar de auto gaat kijen.
Daarnaast moet je natrekken of de identiteit van de verkoper correspondeert met de identiteit van het kentekenbewijs. Je kunt tenslotte niet al te voorzichtig zijn. Trek ook na of het aangegeven voertuigidentificatienummer op de VRC overeenkomt met het identificatienummer dat onder de vooruit of onder de motorkap te vinden is.
Controleer ook of de kilometerstand klopt. Je kunt opereren volgens NA). Heeft hij deze niet? Dan is het mogelijk dat de teller teruggedraaid is. Dit is een crimineel strafbaar feit, maar komt helaas nog steeds voor. Als laatste check het onderhoudsverloop van de auto. Stel de verkoper vragen over alle onderhoudshandleidingen en controleer of ze bewaard blijven en of ze goed zijn afgestempeld. Is dit niet zo? Dan is het onzeker of de auto goed is onderhouden.

Auto leasen of kopen?

Dan de vraag, wil je een nieuwe auto kopen, of toch maar liever leasen? Wanneer je gaat leasen dan betaal je een maandelijks bedrag om in een auto te mogen rijden, maar deze wordt nooit van jezelf en daarnaast zijn er een hoop voorwaarden om rekening mee te houden. Bij Justlease reviews zit je dan zeker goed! Wanneer je een auto koopt dan heb je dit niet, maar dit is weer een grote investering op de korte termijn. 

Related post