Een geschikte beamer voor iedere situatie

 Een geschikte beamer voor iedere situatie

Beamers, ook wel projectors genoemd, zijn apparaten waarmee u beelden vanaf onder andere een pc, laptop of tablet kunt projecteren op een muur of projectiescherm. Beamers worden met name gebruikt in klaslokalen tijdens het lesgeven, maar ook op kantoor doet de beamer steeds vaker haar intrede, met name tijdens vergaderingen. Beamers kunnen dus op meerdere manieren ingezet worden en dat maakt dat de beamer steeds meer aan populariteit wint. Vooral het feit dat een beamer behoorlijk grote beelden kan produceren, maakt de keuze tussen een beamer en een groot en daardoor duur scherm vaak al een stuk eenvoudiger. Zit u er ook aan te denken een beamer aan te schaffen? Bijvoorbeeld voor op kantoor, op school of gewoon thuis? Lees dan even verder, want in deze blog leggen wij u uit wat u allemaal moet weten over beamers.

Verschillende soorten beamers afhankelijk van de toepassing

Beamers zijn te koop in verschillende uitvoeringen afhankelijk van de gewenste toepassing. Wanneer u de beamer wilt gebruiken tijdens het lesgeven kiest u het liefst voor een educatieve beamer. Ook een short throw beamer is zeer geschikt. Deze beamers plaatst u op een zeer korte afstand van het scherm of de muur waar u de beelden op wilt projecteren. Zo hoeft u niet bang te zijn dat er per ongeluk iemand door het beeld heen loopt. Deze beamers zijn tevens erg geschikt voor kleine vergaderruimtes. Wilt u de beamer thuis gebruiken? Bijvoorbeeld om films op te kijken of te gamen? Dan kunt u het beste kiezen voor een echte home cinema beamer of een Ultra High Definition 4K beamer. Deze laatstgenoemde beamers behoren tot het topsegment en kunnen de beelden ontzettend scherp en levensecht projecteren. Laat t informeren over de mogelijkheden voor uw specifieke situatie.

Beamers voor ieder budget

Aan de UHD 4K beamers hangt natuurlijk een fors prijskaartje. Hoe scherper het beeld, hoe hoger de contrast ratio, hoe groter de lichtsterkte en hoe geavanceerder de projectietechnieken, hoe hoger de prijs voor de beamer zal uitvallen. Omdat niet iedereen zich een dure beamer kan veroorloven, zijn er beamers te koop voor ieder budget. Van instapmodel tot professional en alles daar tussenin.

Beamer + projectiescherm = ideale combinatie

Beelden scherp projecteren op een oneffen ondergrond zoals een ruwe muur met structuur bijvoorbeeld kan best ingewikkeld zijn. Wilt u er zeker van zijn dat de beelden altijd mooi uit zullen komen? Combineer dan uw beamer met een projectiescherm. Dankzij een projectiescherm heeft u altijd een scherp en niet-vertekend beeld.

Related post