Welke grafische kaart heb ik nodig?

 Welke grafische kaart heb ik nodig?

Een grafische kaart is voor een gamer HET belangrijkste onderdeel in de PC, maar, welke kaart je nodig hebt is vaak nog wel een lastig besluit. Daarom nemen we je in deze tekst mee langs een aantal belangrijke punten, zodat jij het besluit kunt maken.

Grafische kaarten, wat je moet weten.

We kennen 3 belangrijke fabrikanten van grafische kaarten: Intel, ATI (AMD) en NVIDIA. Samen bezetten ze 95% van de markt. We komen vaak Intel grafische processors tegen in laptops.

Bij notebooks, bij goedkope en / of compacte desktop-pc’s is de grafische kaart meestal direct gecombineerd met het moederbord. Bij de goedkoopste laptops en pc’s heeft de grafische kaart geen eigen geheugen, maar gebruikt hij het grafisch geheugen van de computer.
Dit betekent meestal dat de grafische prestaties slecht zijn, en de computer is eigenlijk alleen geschikt voor kantoordoeleinden, zoals: e-mail, internet, tekstverwerking en beheer.

Als je normaal games wilt kunnen spelen, foto’s en video’s wilt gaan maken, of je vindt het belangrijk om een goed beeld te hebben, dan is het aan te raden om een pc te open met minimaal een ge├»ntegreerde grafische kaart, een grafische processor met veel kracht en je eigen grafisch geheugen computer.
Als je echter geweldige grafische prestaties en geweldige afbeeldingen tegen een redelijke prijs wilt, dan kun je echt geen desktop bestellen. Omdat desktop-pc’s meestal voldoende ruimte hebben om een aparte insteekkaart in het PCI-Express-uitbreidingsslot te installeren.

Dit maakt het eenvoudig om de grafische kaart te vervangen door een betere variant.
Er zijn veel merken en ontwerpen van grafische kaarten. Voor iedere grafische kaart moet je twee punten goed in acht nemen, namelijk: het type geheugen en het type processor.

Soms moet je speciale aandacht besteden aan het merk van de processor die op de grafische kaart wordt gebruikt. Het komt voor dat sommige games en sommige speciale software NVIDIA alleen beter ondersteunen dan ATI (AMD). Maar de omgekeerde methode is ook mogelijk. Betere ondersteuning vertaalt zich vaak in betere grafische prestaties.
Het is ook belangrijk om het stuurprogramma van de grafische kaart tijdig bij te werken. Omdat de driver ook een grote rol speelt in de bijdrage van de prestaties van de grafische kaart. Het nieuwste stuurprogramma voor de grafische kaart is te vinden op de site van het merk dat de kaart heeft geproduceert.

Dit betekent dat je hier stuurprogramma’s voor grafische kaarten met ATI (AMD) -processors kunt vinden en stuurprogramma’s voor grafische kaarten met NVIDIA-processors hier.

Andere factoren om in acht te nemen.

Er zijn ook andere dingen om over na te denken, bijvoorbeeld in welke prijsklasse je wilt gaan zitten, hoe zwaar de games zijn die je wilt gaan spelen en wat de vereisten zijn voor de games die je gaat spelen. Je hoeft geen dure kaart te hebben om goed te kunnen gamen, je kunt veel zware games ook prima spelen met een mid-range kaart. Maar, de duurdere variant zet net even een tandje bij wat betreft de kwaliteit.

Related post