Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een Hosting pakket?

 Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een Hosting pakket?

Webhosting: veel mensen die regelmatig op het internet zitten hebben er wel eens vluchtig van gehoord, maar weten niet precies wat webhosting inhoudt. Waarom is webhosting belangrijk? En waar moet je op letten als je een webhosting pakket wilt kopen? Wat zit er in dit soort pakketten? En uit welke varianten webhosting pakketten kan gekozen worden?

Wat is webhosting?

Onder webhosting wordt een digitale dienst verstaan, waarbij iemand met een grote server opslagruimte biedt voor bijvoorbeeld Minecraft server hosting of om jouw website en webshop op te draaien. Eigenlijk huur je hierbij een stukje opslag op een server, zodat je daar al je dataverkeer op kun laten draaien en software kunt opslaan. Denk bijvoorbeeld aan de opslag van mailboxen, jouw website, een webshop, et cetera. De host zorgt ervoor dat jouw website altijd bereikbaar is en dat er cruciale updates worden uitgevoerd om de website goed beschermd en actueel te houden.

Webhosting pakketten: waar moet je op letten?

Zoek je een geschikt webhosting pakket, dan moet je enkele zaken goed in de gaten houden. Het belangrijkste is dat de opslagcapaciteit en de snelheid voldoende zijn om jouw website en/of mailverkeer goed te laten draaien. Of om jouw games snel genoeg te kunnen streamen. Een ander punt van aandacht is de veiligheid. Kies je voor een webhosting gebaseerd op VPN (Virtual Private Network), dan weet je zeker dat je volledig veilig kunt internetten zonder kans op hackers. In de derde plaats is het aan te raden om goed naar de prijs te kijken van je webhost. Waar betaal je voor? Zorg ervoor dat je diverse aanbieders goed met elkaar vergelijkt, want de maandkosten en inhoud van webhosting pakketten kunt flink variëren. Ten slotte is nog het soort webhosting pakket cruciaal. Welke soorten pakketten er allemaal zijn, lees je hieronder.

Soorten pakketten voor webhosting

Er zijn diverse soorten webhosting mogelijk. Meestal gebruikt men een standaard webhosting service om een of meer eigen webshops of websites op te draaien. Deze standaard webhosting wordt ook wel shared webhosting genoemd, omdat je samen met anderen bij een webhost ruimte en opslagcapaciteit huurt. Vaak nemen mensen die een eigen website hebben voor verkoop van goederen of diensten ook mail hosting af. Hierbij wordt er ruimte en capaciteit beschikbaar gesteld om grote hoeveelheden e-mails, vaak nieuwsbrieven, naar de doelgroep te versturen, zonder dat het computersysteem plat komt te liggen. Een populair soort webhosting is dedicated web hosting. Hierbij krijg je als enige de beschikking over een gereserveerd stuk webruimte. Dat betekent naast extra privacy vooral dat je altijd garantie hebt op de snelste en beste service, omdat je de capaciteit die je inkoopt niet hoeft te delen met anderen. Vaak wordt er bij dedicated webhosting gebruik gemaakt van een VPN-dienst, waarbij de privacy van jouw als klant optimaal gegarandeerd is en je op internet anoniem bent. Ten slotte is hosting ook voor games erg populair, zoals Minecraft Hosting of voor games zoals Ark en Terraria. Kies je voor gameserver hosting, dan heb je de garantie op voldoende ruimte om snel en veilig te kunnen gamen!

Related post