Voordelen van lopen of fietsen naar je werk.

 Voordelen van lopen of fietsen naar je werk.

Maak werk van je goede voornemens – loop of fiets voortaan naar je werk Er zijn veel voordelen om lopend of op de fiets naar je werk te gaan. Je blijft fit, je bent beter geconcentreerd op je werk, en ondertussen bespaar je geld.

Je blijft fit door te fietsen of te wandelen naar je werk

Weet je dat lopen één van de meest gezonde bezigheden is? Om fit te blijven hoef je helemaal niet een marathon te rennen, of de Mont Ventoux op te fietsen. Gewoon in een stevig tempo door wandelen is enorm heilzaam voor je lichaam. De Nederlandse norm gezond bewegen zegt dat 5 keer 30 minuten matig intensief bewegen belangrijk is. Voor veel mensen zal dat haalbaar zijn met een ritje op de fiets naar je werk of een wandeling naar je werk. Door wandelend of op de fiets naar je werk te gaan bespaar je het dus eigenlijk ook tijd. Als je met de auto naar je werk gaat, moet je bij thuiskomst nog een wandeling gaan maken terwijl jij dat al hebt gedaan toen je naar je werk wandelde of fietste.

Doe je hoofd een plezier en neem hem mee uit wandelen

Wandelen is de ultieme manier om je gedachten te ordenen. Tijdens het wandelen kan je je richten op de omgeving, op de schoonheid van alles wat er om je heen is. Dat helpt vaak om negatieve gedachten te verdringen. We hebben allemaal veel aan ons hoofd: werk, relaties, vriendschappen, kinderen. Het is allemaal belangrijk en het vraagt allemaal aandacht. Door wandelend naar je werk te gaan heb je je gedachten al geordend. Je komt dus fris aan op je werk.

Verminder de kans op medische narigheid in slechts 150 minuten per week

Uit wetenschappelijk onderzoek dat werd gepubliceerd in The Lancet (beroemd medisch wetenschappelijk tijdschrift) bleek dat 150 minuten per week matig intensief bewegen de kans op vroegtijdig overlijden drastisch verminderde. Uit dit onderzoek bleek ook dat het niet nodig is om hard te rennen. Stevig doorwandelen of fietsen bleek al meer dan voldoende om dit resultaat te behalen. Het is dus ook geen toeval dat de Nederlandse norm voor gezond bewegen 5 keer 30 minuten is. Dat komt precies overheen met de 150 minuten uit het onderzoek.

Wandelen of fietsen naar je werk helpt je beter te concentreren

Als je fietsend of lopend naar je werk gaat, kom je met een fris hoofd aan op kantoor. Je kunt je daardoor beter concentreren op je werk.

Wandelen en fietsen voor thuiswerkers?

Op dit moment werken we massaal vanuit huis. Dat is geen reden om niet ’s ochtends al te beginnen met 30 minuten wandelen voordat je aan de slag gaat. Ritueel de dag beginnen met een wandeling en ook eindigen met een wandeling helpt je bij het starten en afsluiten van je werkdag. Bij het werken vanuit huis loop je het risico dat je te lang achter de computer blijft zitten. Ook ’s avonds nog even iets afmaken doe je misschien net iets te vaak. Juist door de dag te beginnen met een wandeling, en de werkdag weer te beëindigen met een wandeling geeft een duidelijke scheiding aan tussen privé en werk. In plaats van een wandeling kun je natuurlijk ook gewoon een rondje gaan fietsen.

Een dunner lijf en een dikkere portemonnee

Iedere dag dat je met de fiets of lopend naar je werk gaat levert je al snel een paar euro op. Laten we eens heel voorzichtig uitgaan van €1 per dag. Aan het eind van het jaar heb je dan al snel €200 verdiend. Waarschijnlijk is het nog veel meer. Bedenk eens wat voor leuke dingen je daar mee zou kunnen doen.

Related post