Voordelen van een Smart speaker

 Voordelen van een Smart speaker

Smart speakers maken deel uit van het leven sinds Apple Siri op de iPhone introduceerde. Van daaruit gaf Amazon ons slimme Amazon Echo- en Alexa-luidsprekers, gevolgd door Google Assistant. Er is ook Samsung Bixby en Microsoft Cortana.

Met zoveel mensen die duidelijk interesse in hen tonen, bieden slimme luidsprekers de mogelijkheid voor gewone mensen om zoveel aspecten van hun leven te beheersen. Hier zijn enkele van hun voordelen.

Beantwoord al je vragen

Weet je nog dat je naar een bibliotheek moest om een ​​antwoord op een vraag te krijgen? Voordat we allemaal verder gingen met de multimedia-cd’s van Encarta en vervolgens met Google en Wikipedia?

Door de opkomst van de slimme luidspreker zouden we onze zoektocht naar kennis naar een nieuw orakel kunnen brengen: Alexa, of zijn rivalen Siri en Google Assistant. Je kunt deze slimme helpers vrijwel elke vraag stellen die je maar kunt bedenken, en ze zullen allemaal het web afzoeken om een ​​passend antwoord te vinden en het hardop tegen je uitspreken.

Het is nog niet perfect – deze vroege AI-assistenten missen nog steeds enige contextuele kennis en zijn slechts zo betrouwbaar als de online bronnen die ze aanboren. Maar naarmate ze voortdurend vooruitgang boeken, zullen ze een steeds diepere bron van informatie worden.

Handig voor al je muziek

Je hoeft niet meer door apps te scrollen of door platenrekken te zoeken naar het album of de melodie die je als volgende wilt afspelen. Met een slimme luidspreker zoals een Amazon Echo of Google Home, en een abonnement op een streamingdienst zoals Amazon Music of Spotify, kun je gewoon je slimme luidsprekerassistent naar keuze vragen – of dat nu Alexa van Amazon is, Google’s Assistant of Apple’s Siri – om te spelen. het nummer dat je graag wilt horen en het in een oogwenk uit je luidspreker knalt.

Tientallen miljoenen nummers zijn beschikbaar via alle belangrijke streamingdiensten, en de meeste zijn beschikbaar via de meeste slimme luidsprekers. Alleen de HomePod van Apple zorgt ervoor dat je de eigen Apple Music-service van het bedrijf kunt gebruiken, anders is de keuze aan je.

Je kunt wakker worden met uw favoriete liedjes

Als de opkomende zon het niet lukt en je het duikalarm voor onderzeeërs beu bent waardoor je elke ochtend wakker wordt, waarom zou je dan niet proberen je slimme luidspreker te laten wekken met een van je favoriete liedjes?

Vraag je slimme luidspreker naar keuze om je te wekken met welk deuntje je de dag goed begint, en hij zal je sereen uit je slaap halen. Omgekeerd kunnen slimme luidsprekers je ook helpen in slaap te vallen, met de geluiden van de oceaan of zacht vallende regen op slechts een verzoek verwijderd.

Je zult georganiseerd worden

Altijd vergaderingen missen, het boodschappenlijstje kwijtraken of belangrijke verjaardagen vergeten? Laat een slimme spreker ze allemaal voor je onthouden en bied ook herinneringen voor al je evenementen. Vertel het gewoon het item of de actie die je wilt onthouden, of de datum die moet worden genoteerd, en het regelt alles voor je.

Deze kunnen zelfs zo worden ingesteld dat ze worden gesynchroniseerd met de agenda van je telefoon of computer en (geselecteerde) herinneringstoepassingen, zodat wanneer je tegen je Echo, Google Home of HomePod spreekt, je planning wordt bijgewerkt op elk apparaat dat je hebt.

Related post