Tips voor bij het verhuizen

 Tips voor bij het verhuizen

Een goed voorbereide verhuizing is het halve werk

Er gaat niets boven een goede voorbereiding voordat je gaat verhuizen. Verhuizen is meer dan alleen dozen in pakken en elders weer uitpakken. Het gaat om het inpakken, het uit huis halen, het vervoer, het huis inbrengen en het uitpakken. Het klinkt heel eenvoudig maar het kan ook een chaos worden. Daar zit natuurlijk niemand op de wachten.

Begin op tijd met plannen

Wanneer moet je je oude woning verlaten? Wil je alles op de laatste dag doen of geef je jezelf iets meer speling? Ga ik zelf verhuizen of laat ik het doen? Genoeg vragen die invloed hebben op je planning. Wanneer je de verhuizing laat doen is het zeer van belang dat je de verhuizers tijdig informeert en inplant. Een verhuisbedrijf zal niet zeggen ‘bel maar wanneer de laatste doos is ingepakt dan komen wij direct’. Je plant dit al een paar weken, soms maanden van tevoren. Regel ook tijdig vrienden en familie die eventueel kunnen helpen met tillen. Zorg er ook voor dat alle dozen op tijd zijn ingepakt en alle kasten leeg zijn. Je zit liever een paar dagen van tevoren tussen de dozen te wachten dan dat je aan het inpakken bent terwijl de auto al voor de deur staat.

Over inpakken gesproken…

Als je aan het inpakken bent zal het handig zijn als je in je nieuwe woning ook weet waar de dozen heen moeten. Zo voorkom je dat je pannenset op zolder staat en de kerstversiering in de keuken staat. Een goed begin is om de dozen te nummeren. Bijvoorbeeld, alle dozen met nummer 1 er op blijven op de begane grond, nummer 2 naar de verdieping en nummer 3 naar zolder en nummer 4 naar de schuur. Mocht je het nog specifieker willen maak je nog een 2.1 en een 2.2. Dit zijn dozen voor de verdieping voor slaapkamer 1 en 2. Het zal helemaal handig zijn als je een grote nummer 1 en 2 op de juiste deur plakt. Soms lopen er wel meer dan 10 mensen te sjouwen, jij houdt dit nooit allemaal in de gaten. Zo weet jij zeker dat de juiste doos direct op de juiste kamer terecht komt.

Gaat het wel in de auto passen?

Ga je zelf een busje huren of laat je het ophalen door een verhuisbedrijf? Het is wel handig om te weten hoe groot een auto moet zijn. Als je drie straten verderop gaat wonen rij je misschien nog een keer maar ga je aan de andere kant van het land wonen dan wil je toch dat het in één keer in de auto past. Meet de grote spullen op zodat je weet of jouw busje groot genoeg is of het verhuisbedrijf weet met welke auto ze komen. Stel dat er iets naar een opslag moet, dan weet je ook hoe groot deze ruimte moet zijn.

Related post