Hoe bespaar je tijd op jouw dagelijkse routine?

 Hoe bespaar je tijd op jouw dagelijkse routine?

In de ochtend hebben we vaak te weinig tijd om alles te doen. Des te minder tijd, des te meer haast je vaak hebt om je ochtendroutine goed te voltooien. Met de juiste planning en wat tips kan je daar echter veel aandoen. Probeer bijvoorbeeld meteen op te staan als je wekker gaat en begin de dag met rek- en strekoefeningen, om de bloedsomloop goed op gang te brengen. Drink een glas water om je vochttekort aan te vullen en begin aan je ochtendritueel. Leg alles dat je nodig hebt alvast klaar, zodat je het snel kan gebruiken.

Voorbereiding zoals ontbijt klaarmaken en kleding uitkiezen

Zet de producten die je voor het ontbijt nodig hebt alvast klaar. Begin met de producten die op kamertemperatuur moeten komen, bijvoorbeeld eieren die in de koelkast liggen of boterhammen in de vriezer. Zet water op voor de thee of zet je koffiezetapparaat aan, deze kan je de avond ervoor al klaarzetten. Neem je boterhammen mee naar het werk, maak die dan ook de dag van tevoren klaar. Kies de kleding uit die je wilt dragen en leg ze klaar op volgorde van hoe je ze aantrekt, dus een trui en broek onderop en ondergoed komt bovenop

Poets je tanden onder de douche

Tanden poetsen is een activiteit die ideaal te combineren is met een douchebeurt, dat geldt tevens voor het wassen van je gezicht. Laat jezelf wakker schrikken door de temperatuur van het water even op koud te zetten. Dit kan je meer energie geven, zodat je daarna sneller de rest van je ochtendroutine kan afronden. Span ondertussen een paar keer je bilspieren tien seconden aan, dan heb je die ook getraind. Gebruik een timer om te voorkomen dat je te lang aan het douchen bent.

Probeer je telefoon even te vermijden

Het is verleidelijk om zo snel als mogelijk op je telefoon te kijken. Even het nieuws checken of kijken of er iemand aan je heeft gedacht, toch is het af te raden, omdat het veel tijd in beslag neemt. Het is verslavend en voor je het weet, ben je een kwartier verder. Probeer je tijd op de telefoon te beperken tot het momentje bij het ontbijt en/of tijdens een wc bezoek. Let dan wel op de klok erbij, geef je zelf een bepaald aantal minuten om niet onnodig veel tijd te verliezen. Stel desnoods een timer in om je eraan te herinneren dat je door moet.

Vermijd de snooze-stand

De minuten in de ochtend wanneer je net ontwaakt, voelen vaak aan als de meest waardevolle van de hele slaapervaring. Toch kan je je vervelender voelen, naarmate je telkens weer op die snooze-knop blijft drukken. Iedere keer dat je weer in slaap valt, heb je de kans om in een nieuwe slaapcyclus te vallen, waardoor opstaan nog lastiger kan worden. Het beste is om bij de eerste keer dat je wekker gaat, meteen overeind te komen en je goed uit te rekken, waarna je het bed verlaat. Hoe moeilijk dat ook is.

Related post